Missa inte vårt resereportage i Expressen

Naturum Hornborgasjön

Berusande vackert vid Hornborgasjön, inte minst under körsbärsblomningen.

 

Omgivningarna runt Hornborgasjön är sinnebilden för Sverige när det är som vackrast. Vi har haft förmån att göra en underbar pilgrimsvandring mellan Falköping och Varnhem. Det har vi skrivit ett resereportage som Expressens Allt om resor nu har nätpublicerat. Längst ner hittar du länken till resereportaget.

Det är inte första gången vi vandrar genom detta kulturlandskap med böljande gröna kullar. Vi har tidigare gått där och känt gåshud framme vid Varnhems gamla klosterkyrka och Sveriges äldsta kristna gravplats. Längre ner hittar du länkar till våra tidigare inlägg om vandringar och utflykter vid Hornborgasjön och Vallebygden.

 

Tips på härliga matställen

Under vår pilgrimsvandring mötte vi eldsjälar som med stor hängivenhet och professionalism skapar bakverk och mat som förgyller vandringen. Sådana människor går vi i gång på, så du kan framöver under sommaren förvänta dig blogginlägg om dessa människor. Redan nu kan du få tips på matställen längs vägen i resereportaget.

Här kan läsa vårt resereportage och titta på bilderna (missa inte att klicka vidare bilderna längst upp).

Trevlig läsning!


Läs mer

Här hittar du inläggen från våra tidigare besök vid Hornborgasjön och Vallebygden.
Vandring från naturum Honrborgasjön till Ytterberg.
Stillsam naturuppelvelse vid naturum Hornborgasjön.
Trandansen vid Hornborgasjön.
Natur och kultur i Vallebygden och vid Hornborgasjön.

Pilgrimsleden

Pilgrimsvandringen mellan Falköping och Varnhem går genom dessa böljande kullar.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.