Tre sätt att främja trevlig samvaro ute i naturen

Om vi alla visar en gnutta omtänksamhet kan vi få bättre upplevelser i naturen.

 

Vad krävs för härliga upplevelser ute i naturen? I grund och botten handlar allt om omtänksamhet. Om vi alla visar en gnutta omtänksamhet kan vi få bättre upplevelser i naturen. 

Vi som vandrar dagligen året om och delar med oss här på bloggen vet att de flesta beter sig schysst. Bara några få är tanklösa. Inte för ett ögonblick tror vi att människor lämnar skräp efter sig för att med berått mod skada djur och natur. Inte tror vi heller att någon med flit vill kontaminera den pastorala omgivningen med onödigt höga ljud. Det blir bara så. Av tanklöshet.

Som du säkert har märkt har intresset för vistelse i naturen haft ett uppsving under pandemin. Spåren efter tanklösheten har därmed blivit synligare. Låt oss sluta med tanklöshet och i stället visa det alla har inom sig: omtänksamhet, mot såväl natur som medmänniskor. Omtänksamhet föder omtänksamhet.

3 sätt att främja trevlig samvaro i naturen:

  1. Ta hand om skräpet. Skräp förfular naturen och kan skada både djur och natur. Lämna skräpet i en papperskorg eller ta hem det.
  2. Dämpa ljudnivån. Många är ute för att koppla av och lyssna på naturens ljud. Hög ljudnivå kan störa människor och skrämma djur.
  3. Ha koll på hunden. Oavsett hur mycket du tycker om din hund så kan många vara hundrädda, både människor och djur.

Kommer vi ihåg det här när vi rör oss ute i naturen har vi kommit långt. Ha en omtänksam naturupplevelse!

Tack för all omtänksamhet!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.