Bedövande vackert. Magnifika Grand Hôtel i vintriga Stockholm.
Det måste ha med oss att göra. Det säger alla. Så fort vi lämnar den för det mesta vårmilda vintern på Mallorca och landar i Stockholm slår vargavintern till. Uttrycket bedövande vackert får en ny innebörd när isande sibiriska vindar sveper in när jag står på Strömbron och beundrar Grand Hôtels magnifika siluett. Ansiktet blir stelfruset som efter en bedövningsspruta hos tandläkaren. Som tur är hittar vi ett sätt att snabbt få upp värmen. I nyöppnade mattemplet Eataly!
Vad har du för italiensk matfavorit?
Gott om snö på Skeppsbron. Annorlunda landskap än Alcudias milslånga sandstrand.
Skönare inne på nyinvigda italienska matpalatset Eataly. Eyal väljer en focaccia till lunch (han verkar ha svårt att peka med hela handen).
Focaccia med pistagenötter, mortadella och den gräddiga osten stracciatella. Men smakar det så kostar det (75 kronor i februari 2018)
Stracciatella. Denna läckra ost är gjord på buffelmjölk.
Pampigt så kristallkronorna slår härliga till.
Dignande urval av parmaskinka.
Vad passar bättre till dessa bakverk än äkta italienskt kaffe?
Uppbullat med sötebröd. Nu är vi välrustade med kalorier för att möta kylan ute.
Text: Eyal
Bild: Kerstin
Visst blir Stockholm vackert i kylan!? Tack för tipset om Eataly!
Ja, vi funderade ett tag på att ta en långpromenad till Solna och kolla på vackra husbåtar 🙂 Men det blev inomhusvistelse på Eataly i stället. Vi behöver tid för att vänja oss vid kylan. Eataly var en trevlig upplevelse med all dess italienska mat som man både kan äta där eller köpa med hem (både råvaror och färdiglagat).
Kan säga att ni verkligen lyckades matcha in de kallaste dagarna! Men då fick ni en snabb vinterupplevelse också! Och det ser ju superfint ut där ni åt, får testas någon gång när man har vägarna förbi stockholm!
Att kunna ta sig inomhus och uppleva saker är en av storstadens fördelar. Matupplevelsen var i toppklass.