Vintervandra i Talbach-bäckravinen – en rundtur

Vintervandringen i Talbach-bäckravinen i Schladming går genom ett sagolikt landskap.

Vi har vandrat genom Talbach-bäckravinen på kvällen och nu på dagtid. Skillnaden är – som dag och natt! 

 

Väldig skillnad

Vi börjar vandringen i kanten av Schladming vid vattendraget Talbach. Förvisso har vi redan vandrat på bäckravinens välpreparerade snö kvällstid. Och visst är det oerhört stämningsfullt med en kvällsvandring längs en smal ravin med ljuseffekter. Men dagtid kan man se och njuta av naturen till fullo.

Det gör vi!

Istappar så man tappar andan!

Naturens eget konstverk.

 

Mera!

Fast den här gången nöjer vi oss inte med Talbach-bäckravinen. Väl i orten Untertal svänger vi upp på en gångväg till höger och går utmed en landsväg. Inte för att titta på bilarna förstås, utan snarare på Dachsteinmassivet i skymningsljuset.

Då och då byter gångvägen sida, och vi med. Sakta men säkert tar uppförsbacken slut och då är vi framme i orten Rohrmoos. Här ställer vi oss på en kulle med hisnande vyer över Dachsteinmassivet, vars högsta topp är den tredje från vänster. Mittemot ruvar bergskedjan Niedrige Tauern. Även den är mycket sevärd.

Dachsteinmassivet kompenserar mer än väl för närheten till landsvägen.

Alperna i skymningsljuset.

 

Tillbaka till Schladming

Här hade vi kunnat stå länge, men vi vill återvända till Schladming före mörkrets definitiva inbrott. Så vi vänder och går rakt ner i nerförsbacken. Gångvägen är längs landsvägen och byter sida några gånger. Trösterikt nog är utsikten över Alperna storartad och dessutom är det snöröjt.

Vid Hintereggweg avviker vi till höger från stora vägen och ner på en mindre och betydligt lugnare väg, som snart övergår till en gångväg med ett härligt vinterlandskap runtom. Långt ner kan vi skönja bäckravinen där rundvandringen startade för ett par timmar sedan. Schladming rycker allt närmare.

Vintervandringar ger mersmak – och god aptit!

Snart är vi tillbaka i Schladming.


Vandringsfakta

Start- och slutpunkt: Södra änden av Martin Luther Strasse i Schladming, vid Talbach.

Längd: Knappt 7 kilometer
Höjdmeter: Cirka +/- 200 meter.
Tid: Cirka 2 timmar.

Karta och detaljer: Hittar du på vår profil på Wikiloc.

 Läs mer:
– Alla våra vandringar i Österrike hittar du här.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.