Trottinette för hela slanten i Ovronnaz!

Att åka trottinette, ett slags sparkcykel, är ett alternativ att ta sig ner för berget och njuta av både vackra alpvyer och fart. Men se till att ha handen på bromsarna!

Lite spontant bestämmer vi oss att byta ut sittliftens makliga tempo mot något för oss nytt och fartfyllt: trottinette på franska, vilket är ett slags tålig sparkcykel med – tack och lov – urstarka bromsar. 

 

Fartfyllt äventyr

Trottinette-gubben vid Jorasse ovanför Ovronnaz i Schweiz tittade vantroget på oss när vi hämtade ut dem och undrade om vi verkligen skulle åka dem. Det går brant ner, ta sittliften i stället, bönade han.

Det borde förstås ha tjänat som en förvarning. Men vi envisades och till slut gav han med sig.

 

Brant och stenigt

Inte nog med att stigen nedför vinterns skidbacke var brant, den var stundom stenig och hade gupp ämnade att ”flyga” över.

Sålunda höll vi krampaktigt i bromsarna som om det gällde livet. För det gjorde det! Och så fort tillfälle gavs övergav vi kamikaze-banan och tog bilvägen i stället, vilken var omtumlande nog.

När vi kommit fram till liftstationen i dalen och lämnade sparkcyklarna kände jag mig praktiskt taget som nyfödd.

 

Perfekta kicken

Men för dig som är härdad mountainbikefantast kan denna äventyrliga färd med storslagna alpvyer kanske skänka det adrenalinpåslag du drömmer om. Se till dock att ha en heltäckande försäkring.

Eyal tar det riktig försiktigt nedför skidbacken.


Läs mer

Läs om annat vi gjort i Schweiz här.

Länkar till inlägg om alla våra vandringar i Schweiz hittar du här.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.