Möte med Marius Tuene

Marius är en skön kille som driver restaurangen Kaihuset vid hamnen i Urke. Här äter man gott direkt vid Norangsfjorden.

Marius driver restaurangen Kaihuset vid hamnen i norska Urke. Vi har beställt mat och nu sitter vi på uteserveringen direkt vid Norangsfjorden med utsikt mot dramatiska Sunnmørsalperna. 

Marius kommer ut med drickat och slår sig ner bredvid, helt naturligt. Han har en ”skön kille”-utstrålning och verkar vara lika social som nyfiken till sin natur.

Det är lugnt på restaurangen så han har tid att prata. Han frågar om oss och berättar också själv om sina äventyr på bergen omkring oss. Hur han besteg det högsta berget här, Slogen (precis som den lokala ölen här). Visserligen går det bra att göra vandringen på en dag. Men Marius verkar ogilla stress så han sov på toppen dag ett och steg ner dag två.

Helt i vår stil!

Hur kommer det sig att du driver Kaihuset?
– Här lever jag ut min dröm: uppleva häpnadsväckande natur och ha en egen restaurang. Jag jobbade på en restaurang i Ålesund, men här är det jag som är chef. Det är ett hårt jobb, men det är värt det, säger han och sveper med handen över den natursköna omgivningen.

Efter ett tag reser han sig, dags att laga maten. Och hjortburgaren är värd väntan. Perfekt tillagad. Även brödet har han bakat själv.

Nu måste vi hinna med färjan till Sæbö så vi säger adjö till Marius och rusar i väg. Hit kommer vi gärna igen.

Uteserveringen har ett perfekt läge direkt vid fjorden omgiven av Sunnmørsalperna.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.