Möte med Agnethe Stordalen Kværne på hotell Sagafjord

Hotellchef Agnethe Stordalen Kværne har det aldrig tråkigt på jobbet. Utsikten på jobbet är nog också ett plus.

Under några dagars intensiva vandringar i Sunnmørsalperna bodde vi på hotell Sagafjord i Sæbø. Stället ligger direkt vid Hjørundfjorden så före frukosten hoppade vi i fjorden direkt från hotellets brygga. Sedan åt vi frukost med fjordutsikt. Det var en bra start på dagen. På hotellet träffade vi Agnethe Stordalen Kværne, som är hotellets chef.

 

Hej Agnethe! Hur du vill presentera dig för våra läsare?
Jag har jobbat inom hotell i 13 år och jag tycker det är det roligaste jobbet som finns.

Är du släkt med hotellmagnaten Petter Stordalen?
Nej, jag är väldigt nöjd med vår hotellkedja, Classic Norway Hotels.

Vad är du bra på?
Jag kan ha många bollar i luften. Jag kan hoppa in i alla roller utom kockens, det kan jag inte. Jag är prestigelös och vill att gästerna ska trivas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Alla olika människor man träffar, både gäster från alla möjliga länder och alla kollegor. Ingen dag är den andra lik. Jag har det aldrig tråkigt på jobbet.

Varför ska man komma till Sæbø och bo på Sagafjord Hotel?
För att uppleva den fantastiska Hjørundfjorden och Sunnmørsalperna. Och för att ta del av den delen av Norge som inte är så exploaterad av turism som andra delar. Man kan komma hit året runt. På vintern kan man åka skidor här.

Vad är det bästa med hotellet?
Läget precis vid fjorden är fantastiskt. Man kan se fjorden från alla våra restauranger och från terrassen. Många rum har fjordutsikt.

Vad kan man göra här en regnig dag?
Trots regn kan man ändå gå på tur, mysa vid vår öppna spis eller besöka Runde och titta på lunnefåglarna.

Vad är det man inte ska missa när man bor här?
En fjälltur – för att utsikten är oförglömlig. Men man behöver inte bestiga en hög topp. Gunnarråsa räcker bra (anmärkning: uppstigningen är 370 höjdmeter).

Har du någon favoritplats här?
Gunnarråsa – för utsikten är stor, men inte ansträngningen.

Bilden av norrmän i Sverige är att de är väldigt hurtiga och ofta går på tur. Ligger det något i det?
Det stämmer väl på många, men inte på alla. Norrmän gillar att vara ute, men inte nödvändigtvis på tur.

Vad ska man äta till middag som är en regional specialitet?
Fisk är stort här, för vi ligger vid fjorden. Och vi har även samarbete med en lokal köttproducent.

Hotell Sagafjord har gulligt grästak och ett guldläge direkt vid fjorden. Det att bara hoppa i och ta ett dopp före frukosten!


Läs mer

Fler inlägg från våra upptäcktsfärder i Norge hittar du här. Inlägg från vandringar i Norge finns här.

Fler inlägg under vinjetten Möte med hittar du här.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

  1. JoY skriver:

    Vilka tuffingar ni är som badar i havet, hur många grader? Eller kanske lika bra att inte veta, säger jag som är lite av en badkruka. Vilken fin vandring ni har gjort, förra inlägget med de spetsiga bergen.

    • PåUpptäcktsfärd skriver:

      Tack för att du hört av dig med trevlig respons! Det var nog runt 16 grader så det var uppfriskande. En trevlig start på dagen före frukosten. Vandringen till de spetsiga bergen i Molladalen var sagolik. Skulle gärna göra om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.