I dag firar vi fyra år med bloggen!

Mycket har hänt under bloggens gångna fyra år – utöver ett radikalt byte av profilbild. Tack för att du följt med under dessa händelserika år!

 

Tänk att fyra år har gått. Med bloggen och med dig användare (som det heter på blogg-språk). Tiden verkligen rusar. Då har vi all anledning att stanna upp en liten stund och göra bokslut. 

 

Brytningstid

Lite bibliskt skulle man kunna säga att vi, under bloggens fyra år, upplevt två feta år följda av två magra dito. Medan vi under de första åren främst blickade ut och utforskade Europa, så har pandemin fått oss att uppskatta Sverige. Att “gräva där vi är”, och tycka om det. Inte om pandemin förstås, men om att finna sig, och till och med omfamna, sitt öde. Under pandemin flyttade vi till Kullabygden och vi känner obeskrivlig lycka varje dag vi kan vara ute och göra små upptäckter i naturen. Upptäcktsfärden gör oss levande, och det har pandemin inte ruckat på.

Från början var vår ambition att dela med oss av våra upptäcktsfärder på bloggen. Att dela med sig ställer ju krav. Vi ville bidra till mer kunskap om naturen och ville därför ha torrt på fötterna. Samtidigt ville vi ha trevlig ton och inspirera – med både text och bild.

Vi kan inte själva bedöma hur väl vi har lyckats med våra föresatser att sprida kunskap och inspiration med våra runt 700 inlägg. Men en sak vet vi säkert: vi har lärt oss en hel del de gångna fyra åren. Och med tanke på all värmande uppskattning, såväl i sociala medier som IRL (så trevligt att råkas i verkligheten!), skulle man kanske kunna dra slutsatsen att vi har skött oss. Er värme skänker oss kraft att fortsätta blogga, dubbelkolla fakta, utveckla såväl skrivandet som fotograferandet och bildredigeringen, inspirera och sprida vår kärlek till naturen även framöver. Ja, mycket bör och kan bli ännu bättre.

En sak hoppas vi särskilt enträget på, även om det ju är utanför vårt ansvarsområde. Vi vill slippa pandemins bojor och återigen kunna blicka ut mot Europa. Låt oss hoppas att 2022 blir ett år då vi bryter med pandemin och bryter ny mark på nya resmål. På bloggens fyraårsdag önskar vi dig god hälsa och berikande upptäcktsfärder!


Om På Upptäcktsfärd

Vi som startat bloggen heter Kerstin och Eyal och är 55-plussare som gillar natur, vandring och resor.

Även om vi har hunnit med en del under de snart 35 år som vi har varit tillsammans, finns det många platser kvar att utforska eller återuppleva. Framförallt reser vi i Europa. För att hinna smälta alla nya intryck går våra upptäcktsfärder i avstressande tempo. Hellre picknick med fantastisk utsikt på en klippa än rusa vidare. Detta är den yttersta lyxen för oss!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

4 Responses

 1. Sara Krafft skriver:

  Grattis till fyra år av bloggande!! 😍 Tänk att det gått fyra år! Ni inspirerar verkligen, i text och bilder!!

  • PåUpptäcktsfärd skriver:

   Varmt tack för dina uppskattande ord! Vi fortsätter gärna att inspirera. Hoppas att du och alla andra vill fortsätta att ta del av våra upptäcktsfärder!

 2. bmlarsreseblogg skriver:

  Grattis till fyra år med bloggen! Vi har samma jubileum om några månader. Tack för många fina inlägg om vandringar och natur.
  Nog när vi samma dröm om att kunna blicka ut mot Europa igen utan att ta hänsyn till en massa restriktioner.

  • PåUpptäcktsfärd skriver:

   Tack för dina gratulationer och uppskattande ord! Låt oss hoppas att vi snart kan ge oss ut i Europa igen. Det skulle bli en fin jubileumspresent till er blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.