Foteviken i magisk skymningstid

Skymningstid. Foteviksområdets naturreservat bjuder på öppna vyer över Öresund och flyttfåglarna.

 

Föga kända och outsägligt vackra Foteviksområdets naturreservat ligger i närheten av Höllviken i södra Skåne.

Reservatet omfattar bland annat Foteviken och strandängarna på udden Lilla Hammars näs, som är omsluten av havet från tre håll. Falsterbohalvön, Öresundsbron och  Danmark utgör en fond på avstånd, tillsammans med kopiösa mängder flyttfåglar under flytttiden.

Delar av året tillhör naturreservatet bara fåglarna, som får häcka ostörda. Vi hade flyt som kom efter häckningstiden och kunde uppleva markerna på Lilla Hammars näs i sommarens kanske finaste stund. Skymningstiden. Följ med  till Foteviksområdets magiska marker där naturresevatet möter Öresund under skymningstid i detta bildreportage. Vi låter bilderna tala!


Läs mer:

Information om Foteviksområdets naturreservat hittar du på Länsstyrelsens hemsida.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.