Möte med Ulf och Mona på Vilhelmsro gårdskafé

Mona och Ulf har förverkligat sin dröm. Gårdskaféet Vilhelmsro i Falköping har blivit en framgång.

 

Mona och Ulf har förverkligat sin dröm. Deras gårdskafé i utkanten av Falköping har blivit en framgång. Att få ett erkännande av White Guide fanns inte ens med i drömmarna. De har bara förlitat sig på magkänslan och gjort det de brinner för.

För två decennier sedan hade de en dröm, att starta någon verksamhet och få liv i de förfallna ladugårdsbyggnaderna på landet i utkanten av Falköping. Steg för steg har de kommit på vad de ska göra, B&B och ett gårdskafé. Mona bakar och Ulf lagar maten.

Vi sitter vid ett långbord i växthuset på gården och betraktar lönnar och kastanjeträd. Det doftar nybakat och vårblomning. Mona har bullat upp med tartlett med rabarber och maräng, nybakat och sprött. Vackra skapelser som smakar himmelskt. Syran i rabarbern balanserar marängens sötma och marängen är fluffig till fulländning.

Ute, men inne. Här kan man sitta oavsett väder och njuta av trädgården i Vilhelmsro gårdskafé.

Kaffe med dopp väntar på bordet. Det ska inte behöva vänta alltför länge!

En gång var båda kommunala tjänstemän, Mona är fortfarande det. Hur kommer det sig att de ville starta ett kafé?
– Jag ville bevisa för mig att jag kan, säger Ulf.

Hustrun Mona fyller i:
– Jag ville se om det gick, om det skulle komma någon emellanåt. Det kom mycket folk så det blev en stor succé! Och så omnämnandet i White Guide 2019! Det har vi inte ens kunnat drömma om… Vi har inte kopierat någon, bara gått vår egen väg och gjort det vi brinner för.

Välkomna!

Här kan man fika kungligt i den gamla ladugården.

Det de brinner för är lokala och ekologiska råvaror i möjligaste mån. En av paradrätterna är Biskopspaj, en ostpaj döpt efter den lokalproducerade Biskopsosten. Även det grova mjölet är lokalodlat.
– Skaraborg är Sveriges skafferi, konstaterar Ulf.

Det är något mera än kärlek till råvarorna som Mona och Ulf vill dela med sig.
– Det bästa är att kunna ge människor en stunds harmoni, att gästerna känner lugnet och harmonin här och stannar längre än de hade tänkt sig. Det ska kännas kravlöst att vara här, här är man välkommen som man är, säger Mona.

Mums!

Äppelblom i trädgården.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.