Mallorca – nu kommer vi!

Flyttfåglarna drar söderut. Det ska vi också snart göra. Till vårt älskade Mallorca!

 

Du har säkert sett sträck efter sträck med flyttfåglar på väg söderut under hösten. Det har även vi. Och hoppats att det snart ska bli vår tur att dra söderut till vårt kära Mallorca. Som vi har längtat! Och nu är stunden kommen. På lördag ska vi äntligen dit! 

 

3 saker på Mallorca som vi har längtat till

Det är inte bara värmen och ljuset som man saknar så här en gråtrist novemberdag hemma i Sverige. Mallorca har ju mycket mer än så att längta till. När vi kokar ihop vår långa lista på allt vi längtar till är det dessa tre saker som ligger i topp.

 

1. Stranden och sanden i Alcudia

På sätt och vis har vi tagit med oss Alcudias milslånga, mjuka sandstrand. Hemma i Sverige konstaterade vi att vandringsskorna var rätt sandiga. Det var ingen brådska att hälla ut sanden. Och alldeles snart ska våra fötter åter trampa denna mjuka sand!

Sandstranden i Alcudia.

Alcudias milslånga, mjuka sandstrand lockar till långa strövtåg med havsluft.

 

2. Picknick med utsikt över hav och berg.

Visst gillar vi att vandra, men vi älskar att stanna till och slå oss ner på vackra ställen och ta in utsikten i lugn och ro medan vi förser oss ur matsäcken. Livet är gott!

Berg, blått hav, blå himmel och en fikapaus. Kan tillvaron bli bättre?

 

3. Fåglarna!

I naturreservaten S’Albufera de Mallorca och S’Albufereta får vi syn på allsköns fåglar. Kanske några av dem har varit i Sverige, precis som vi. Några fåglar är så exotiska att vi bara brukar se dem på Mallorca, som flamingos. Med rosa nyans och dansanta rörelser har de förmågan att sätta färg på och ingjuta glädje också under gråtrista dagar. Vad vi ser fram emot flamingon!

Mallorca, nu är vi på gång!

Flygande flamingor

Mallorca har även ett exotiskt ansikte: flamingos. De har förmågan att lysa upp även en gråmulen dag. Vi längtar!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

  1. Vilket fantastiskt ställe att inta den bästa av alla luncher! En av få saker jag saknar här nere är Engströms på Nockeby torgs grymt goda grillade kyckling. En lunch som inmundigades mer än en gång per vecka:)

    • PåUpptäcktsfärd skriver:

      Mallorca har gott om platser, och stenar, för en pick nick med storslagen utsikt. Och vem saknar inte en god grillad kyckling från en svensk butik! Hoppas att du kommer att hitta en ersättare för Engströms kyckling i Algarve.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.