Nu ska vi på upptäcktsfärd i Nederländerna!

Tulpaner, kanal, väderkvarn i Nederländerna

Tulpaner, kanaler och väderkvarnar – vårt första intryck av Nederländerna.

 

Vi gör nu en närmast halsbrytande sväng. Efter en längre tid på Mallorca, och en efterföljande vistelse hemma i Sörmland, byter vi Medelhavet och Mallorcas klippiga berg mot Nederländernas närmast totalt platta landskap och otaliga kanaler. Här kan en och annan med rätta undra: varför gör ni på detta vis? Har ni vantrivts på Mallorca?

Svaret är enkelt: omväxling! Även om vi innerligt trivts på Mallorca, och planerar att återvända dit senare i år, så vill vi ta oss an nya upptäcktsfärder. Där tror vi att Nederländerna kan överraska, speciellt den delen som vi främst ska bekanta oss med: de mindre kända delarna av Noord-Holland!


Text: Eyal
Bild: Kerstin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.