I dag firar vi ett år med bloggen!

Bloggen ett år

 

Dagen till ära har Kerstin låtit sig intervjuas av en riktig journalist.

Grattis, Kerstin! Låt oss inleda intervjun med en klassiker: hur känns det?
– Tack, det känns bra. Det här första året med bloggen har gått oerhört snabbt.

Förresten jag trodde att ni var två?
– Jo, det stämmer. Eyal är dock som vanligt upptagen med sitt jobb. Så vi får klara av det här utan honom.

Okej då. Vad fick er att starta bloggen?
– Under senare år har vi upptäckt hur underbart det är att vandra. Så vi ville dela glädjen och försöka att inspirera andra genom att berätta om våra vandringar. Sen ville jag också utveckla mitt fotograferande. Publicering på en blogg kändes som ett bra sätt att sätta lite tryck på mig själv. Och samtidigt ingen chef eller andra yttre krav!

Nu har alltså ett år gått. Med handen på hjärtat, har ni upplevt några bakslag med bloggen?
– Ja, massor, men det vill du säkert inte veta av.

Tvärtom, jag är idel öra!
– Man kan säga att det inte började så bra. Vi kunde inte ens logga in på vårt webbhotell när vi skaffat det. Och även senare, när mängder av inställningar för bloggen försvann vid en uppdatering. För att inte att tala om vår resa till Andalusien, den var allt annat än problemfri. Det värsta var inbrottet i semesterlägenheten och stölden av vår enda dator. Utan dator var det svårt att blogga och komma åt kamerans bilder. Som tur var hade vi sparat all information på molnet.

Och ändå vill ni fortsätta! Varför är det värt det?
– Vi har fått så mycket uppskattning och värme från läsarna och andra resebloggare. Vi har även upptäckt att vi ser och upplever saker mer på djupet och lägger märke till fler detaljer när vi bloggar.

Har ni varit med om några positiva överraskningar?
– Massor! Det bästa har varit oväntade möten med intressanta människor längs vägen. Flera av dem håller vi fortfarande kontakt med.

Vad har ni för tankar inför nästa år?
– Vi har tänkt att fortsätta på den inslagna vägen med huvudfokus på vandringar och naturupplevelser. Sen hoppas vi förstås att hela tiden bli bättre på det vi gör.

Tack så mycket! Det här gick väl bra?
– Vad skönt! Jag var faktiskt lite nervös före intervjun. Kan jag få läsa texten innan den publiceras?

Det behövs inte. Den är redan publicerad.


Om På Upptäcktsfärd

Vi som startat bloggen heter Kerstin Krafft och Eyal Sharon Krafft och är 50-plussare som gillar natur, vandring och resor.

Även om vi har hunnit med en del under de 30 år som vi har varit tillsammans, finns det många platser kvar att utforska eller återuppleva. Framförallt reser vi i Europa. För att hinna smälta alla nya intryck går våra upptäcktsfärder i avstressande tempo. Hellre picknick med fantastisk utsikt på en klippa än rusa vidare. Detta är den yttersta lyxen för oss!

Eyal är frilansjournalist och Kerstin studerar och har lång skribenterfarenhet. Gemensamt gör vi vårt bästa för att du ska kunna följa våra upptäcktsfärder på bloggen.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.