Nu kan du uppleva Kullaberg med oss

Är du nyfiken på storslagna Kullaberg? Häng med oss!

 

Ända sedan 2018 har du kunnat läsa om våra upptäcktsfärder på bloggen. Nu kan du även uppleva en upptäcktsfärd tillsammans med oss “in real life”. På Kullaberg. Som diplomerade guider på Kullaberg finns det så mycket som vi vill dela med oss av till dig. Det gör vi under en privat guidning för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

Numera är Kullaberg vårt hem. Vi bor på gångavstånd till berget. Vi kan dagligen betrakta berget från vårt köksfönster. Nästan varje dag vandrar vi och gör nya upptäckter i denna storslagna omgivning. Vi har lärt oss mycket om området, vi lär oss något nytt vid varje upptäcktsfärd. Vi vill dela våra kunskaper och vår upptäckarglädje med dig.

 

Kul att dela med sig

Varför vill vi dela vårt kunnande om naturen med dig? Antagligen för att vi är människor. Det är djupt mänskligt att vilja dela med sig till varandra av kunskap, det är så mänskligheten har både överlevt och utvecklats. Att dela virtuellt på bloggen räcker långt och kommer många till del, men genom att dela upplevelsen på plats blir det mer tillfredsställande, i varje fall för oss. Människan är som bekant ett socialt djur. Att dela med sig “live” är helt enkelt kul.

 

Mycket att berätta

Det finns så mycket att visa upp och berätta om på Kullaberg! Vi vill visa dig det som vanliga besökare missar eller knappt hittar till. Vi vill ta dig till utsiktsplatser en bit bort från de markerade lederna. Vi vill få dig att uppleva hur mäktigt havet känns uppifrån hisnande klippor. Vi vill berätta om världens snabbaste rovfågeln, pilgrimsfalken. Och om Sveriges enda året om boende val, tumlaren. Båda bor i eller vid Kullaberg så det finns alltid en chans att vi ska kunna få en glimt av dem eller av några av de hundratals andra djurarter som finns här.

Det är långt ifrån allt. Kullabergs strandgrottor och färgskiftande klippor är också oerhört spännande att uppleva tillsammans. Vill du det?

Här kan du läsa mer om vår guidade vandring på Kullaberg och vad det kostar.

Kullaberg har extra av allt: dramatiska klippor, klapperstensstränder och hav.

Vi guidar dig gärna genom Kullbergs omväxlande landskap.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.