Möte med Sabrina på Altstadthotel Bausewein

 

– När det känns jobbigt påminner jag mig att det är mitt eget val, säger Sabrina Bausewein på Altstadthotel Bausewein i Iphofen.

 

– När det känns jobbigt påminner jag mig att det är mitt eget val, säger Sabrina Bausewein. Hon visste tidigt vad hon ville göra i livet. Och det gör hon. Hon driver familjehotellet Altstadthotel Bausewein i Iphofen i tyska Franken vinland tillsammans med sin man Matthias Popp. Dessutom har paret en vinodling på 5,5 hektar ihop.

 

Ekologiskt viktigt

Entreprenören Sabrina Bausewein är 37 år. Vi träffas för en pratstund utanför hotellets entré.

Hur vill du presentera dig? 
– Jag är 37 och är en entreprenör som länge haft starkt intresse för det ekologiska. Jag är uppvuxen bland vinrankor, då drev min pappa vinodlingen. När jag var tolv gjorde han den ekologisk. Jag tänker alltid ekologiskt och miljövänligt, både när det gäller vinodlingen och hotellet. Det är viktigt för allas vår framtid.

 

Hotellet har tio rum

Hur kommer det sig att hon startade hotellet?
– Jag ville redan som barn jobba på hotell. Jag utbildade mig och 21 år gammal undertecknade jag kontraktet för att bygga om huset till hotell. Jag valde allting själv. Grundtanken var att det skulle vara långsiktigt och praktiskt.

– Jag var väldigt ambitiös och redo att arbeta mycket. Jag ville ha hotellet här för att stanna i Franken. Så är det med oss här i Franken, vi är väldigt kära i vår härliga trakt.

Inte nog med hotell och vinodling, Sabrina och Matthias har även tre barn ihop. Barnen är i åldrarna 2, 10 och 15 (åldrarna per augusti 2021).

Jobbar du fortfarande mycket?
– Ja, jag måste arbeta väldigt mycket. När det känns jobbigt påminner jag mig att det är mitt eget val.

Vad är det som är så roligt med jobbet?
– Jag brukar säga att jag är “Mutti” för allt familjen, hotellgästerna och vinodlingen. Många av gästerna är återkommande och vi har blivit goda vänner. Vi har även utländska gäster från hela världen. Det är väldigt tillfredsställande att jobba här för att arbetsuppgifterna är väldigt omväxlande och jag är min egen chef! Inte att förglömma – detta fantastiska landskap! säger hon och gestikulerar med händerna över vinodlingarna på bergen utanför Iphofens stadsmur.

Vad är ditt personliga tips till besökare?
– Ut och upptäck Iphofens underbara omgivning! Och ha huvudet med för att lära dig om naturens biologiska mångfald.

En glad duo. Sabrina Bausewein och maken Matthias Popp driver familjehotellet Altstadthotel Bausewein.

Sevärda Iphofen är inringat av en gammal mur och fullspäckat med historia och gemyt. Det röda huset är Altstadthotel Bausewein.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.