På väg till himmelrike för livsnjutare!

Nu är vi på väg till Franken i norra Bayern i Tyskland. Franken är vida känt som ett himmelrike för livsnjutare med god mat och vin i världsklass.

 

I regionen Franken i norra Bayern i Tyskland väntar ett himmelrike för livsnjutare med hög koncentration av stjärnprydda Michelinkrogar och vin i världsklass. För närmare två år sedan besökte vi området och har sedan dess längtat efter att återigen uppleva denna oas för livsnjutare. Nu är vi på väg dit!

Franken har gott om charmiga småstäder fullspäckade av historia och välbevarade hus. Utmed floden Main kan man både vandra och cykla och skapa aptit. Sedan är det bara att slå sig ner på en av uteserveringarna och njuta av högklassig mat och vin i världsklass. Det ser vi fram emot! När du läser dessa rader och tittar på bilderna är vi på väg.

Gott om mysiga byar och vinodlingar längs floden Main. Här vill vi vandra!

Miltenberg är en av Frankens alla mysiga små städer.

 

Pandemin

En skillnad mot vårt första besök i Franken är pandemin förstås, vi besökte området 4-5 månader innan pandemin spred sig som en löpeld och förändrade vårt resande i grunden. Självklart är vi båda fullt vaccinerade, annars hade vi inte rest utomlands. Och självklart är vi nyfikna på hur pandemin kommer att påverka vår resa. En sak vet vi, i Franken råder munskyddstvång på många ställen, även på parkeringsplatser. Så med i bagaget följer den i Franken godkända masktypen “andningsskydd FFP2”.

 

Många höjdare

För att väcka gamla minnen till liv har vi samlat ihop några bilder från vårt första besök. Hoppas att du också myser, för det finns så många glädjeämnen att se fram emot i Franken: småputtrig omgivning med kullar, flod och oändliga vinrankor, stjärnprydda Michelinkrogar och ädla drycker (både vin och öl). När du har tittat på bilderna förstår du säkert varför vi har förväntningarna på topp.

Franken, bis gleich!

Ädla drycker hör till Frankens ädla traditioner…

… Liksom god mat.


Läs mer

Här hittar du alla inlägg från vårt tidigare besök i Franken:

– Franken för livsnjutare – introduktion
Franken för livsnjutare – del 1
Franken för livsnjutare – del 2
Franken för livsnjutare – del 3


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.