Läs vårt reportage om vandring längs Öresund i tidningarna

Vårt resereportage om vandring längs Öresund blev publicerat i DN i söndags.

 

Vi har nöjet att meddela att både DN och Sydsvenskan har valt att publicera vårt resereportage. Resereportaget handlar om några av våra favoritvandringar längs Öresund. Givetvis känns det kul att många kan få upp ögonen för hur fantastiskt det är att vandra havsnära i natursköna västra Skåne. 

Resereportaget publicerades i söndags den 23/5 och finns än så länge enbart i papperstidningarna. Kan du inte få tag i dessa tidningar? Då kan du läsa vårt inlägg “Vandra Skåneleden Öresund – vår guide” här på bloggen.

Av naturliga skäl är vår guide betydligt mer innehållsrikt än reportaget som måste ha en begränsad längd som passar tidningarna. Vi kan också avslöja vilka av våra favoritvandringar som är beskrivna i tidningsreportaget.

 

1. Vandra mellan Rydebäck och Landskrona

Häng med på en av de mest spektakulära kustvandringarna längs Öresund, Skåneledens etapp mellan Rydebäck och Landskrona. Samtidigt som vi kutar upp för grönskande backar för att beundra hisnande vyer över Öresund, Ven och Danmark passar vi på att avliva en efterhängsen myt.

Panoramasträckan mellan Rydebäck och Landskrona bjuder på vidöppna vyer över Öresund.

 

2. Vandring från Viken till Sofier0
(Något annorlunda sträckning jämfört med tidningsartikeln). 

Under denna sköna kustvandring utan höjdskillnader längs Skåneleden mellan Viken och Sofiero kan du gränslöst beundra Öresund och vårt grannland med “Hamlet-slottet” på andra sidan sundet.

Under vandringen mellan Viken och Sofiero är Öresund alldeles bredvid och Danmark inom synhåll.

 

3. Vandring från Mölle till Höganäs
(Något annorlunda sträckning jämfört med tidningsartikeln där vi dessutom går till Kullens fyr). 

Om du är ute efter en lättrampad vandring på Skåneleden med gott om havskontakt har du kommit rätt. Godbiten under vandringen mellan Mölle och Höganäs är helt klart sträckan fram till villasamhället Strandbaden.

Vidöppna utsikter över Öresund och Kullaberg på strandängarna mellan Mölle och Höganäs.

Det är möjligt att flera tidningar kommer att publicera vårt reportage, både i papperstidningen och på nätet. Om du är intresserad är det bara att hålla utkik. Det viktigaste är dock att vara ute i naturen och ta vara på livet.

Ha en skön upptäcktsfärd!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.