Ta en knäckebröd-promenad

En stärkande bit knäckemacka inom räckhåll – men inte utan en stärkande promenad innan.


Detta inlägg ingår i bloggserien Härda ut corona-vintern. Serien ämnar att inspirera till lustfyllda små upptäcktsfärder utomhus under coronavintern 2020/2021. Huvudfokus blir upptäcktsfärder som är enkla att göra i stort sett var som helst i Sverige. Håll ut och häng med!


Det är mörkt. Det blåser. Regnet smattrar mot fönstret mest hela tiden. Alltså en helt vanlig dag denna coronavinter. Givetvis vet man hur välgörande en promenad i friska luften kan vara, hur mycket god energi det finns att hämta därute. Men kroppen tycks streta emot lika envist som barn i trotsåldern och den protesterar högljutt: Aldrig i världen ska jag byta ut stugvärmen mot detta eländiga väder, glöm det!

Snälla!
Nej, nej, nej!

För att komma ut gäller det att vara lika tålmodig och listig som en småbarnsförälder: det trotsiga “barnet” måste lockas ut. Så här gäller det att välja lockbete med omsorg – efter god kännedom om barnet. Alltså knäckebröd, i vårt fall. Visst är det nästan slut, och visst kan det smaka gott med en knaprig macka med knäcke, smör och ost?

Ja, oändligt gott, speciellt en dag med jävligt väder!
Alltså ut och skaffa knäcket, fort som f-n.

Så snart vi är ute märker vi att regnet inte alls är så farligt, det bara skvätter lite mysigt. Och husen runt skyddar visst för blåsten. Mörkret är heller inte så farligt för det är gott om allsköns lysande dekorationer och gatubelysning. Egentligen är det rätt skönt ute.

Snart är vi i butiken och i och med att vi i stort sett hänger på låset är det få i butiken, vilket känns tämligen coronasäkert. Snart har vi köpt knäcke – och allt annat som vi oförmodat kommit på att vi måste ha för att förgylla dagen (vilken tur att gräddbakelser inte är förbjudna i den nya pandemilagen).

Väl hemma är vi rörande överens. Inte ska vi vara hemma och mögla. Ute och gå i den sköna luften!

Vi går till havet och rätt kvickt får vi nog av vederkvickande luft i blåsten runt hamnen i Höganäs. Då är det bara att vända hemåt och fantisera i mjugg om allt vi skulle vilja göra när vi är framme i stugvärmen.

Hemma i stugvärmen är vi återigen ense: en stor knäckemacka med ost och smör. Och en stor kopp kaffe. Visst kan man bli oändligt glad för livets små gåvor!

Inte alls så farligt att vara ute. Det skvätter bara lite och det finns massor av mysig julbelysning att beundra.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.