På glad upptäcktsfärd till julskyltning

Visst blir man glad av julskyltning i skyltfönstren. Pass på och ta en promenad medan julskyltningen ännu finns kvar.


Detta inlägg ingår i bloggserien Härda ut corona-vintern. Serien ämnar att inspirera till lustfyllda små upptäcktsfärder utomhus under coronavintern 2020/2021. Huvudfokus blir upptäcktsfärder som är enkla att göra i stort sett var som helst i Sverige. Håll ut och häng med!


Varenda kotte vet hur glad man blir av julen, så glad att man lätt utbrister i sång: “Hejsan, hoppsan, fallerallera, när julen kommer ska varenda unge vara glad.” Och varenda en av oss vet hur angeläget det är att vi får tillräckligt med dos glädje i dessa tider – i all synnerhet när julen är slut och pandemin bara fortsätter och fortsätter. Så medan vi väntar på ett par doser vaccin tar vi en tur för att få i oss den dos glädje som de ännu kvarstående juldekorationerna utstrålar.

Vi gjorde turen i Höganäs, men den kan självklart genomföras i vilken tätort som helst i vårt avlånga land där julskyltning finns – gärna ute i den vederkvickande vinterluften. (Galleriorna lämnar vi åt statsråden…).


Snögubbe och lussebullar. Mums!

Ljuvligt och juligt.

Fyndig juldekoration. Har tomten klippt sitt skägg?

Ännu mer julbelysning.

Vit jul.

Tomtenissen väntar på bättre tider.

Nu är glada julen slut – och tomten verkar vara helt utslagen. Vi ses nästa jul!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.