Till Madonnan

Turen till Madonnastatyn bjuder på ögongodis. Här en utsikt över Palma och havet.

 

Sugen på en liten lagom tur med en mängd av ögongodis på vägen? Då kan denna vandring från Genova utanför Palma till Madonnastatyn vara något för dig.

Det började med en kittlande nyfikenhet vid åsynen av Madonnastatyn högt över motorvägen. Sakta men säkert växte en beslutsamhet att ta sig dit. Det visade sig inte vara så svårt. Bara att ta sig till Genova – med buss eller apostlahästarna – och knalla upp. Själva Genova verkar vara en välskött by som växt organiskt som det heter, vilket innebär en stor variation på husens utseende och storlek.

Vi går uppför trapporna vid kyrkan och svänger sedan till höger på vägen. Sedan följer vi vägen hela vägen upp till Madonnan. Vägen kantas av blommande växter och tallar och är oerhört frikostig med vyer mest hela tiden. Den som inte syns förrän vi är nästan helt framme är Madonnan.

Men nu avtecknar sig Madonnan som en skimrande gestalt i solen. Uppe på en – rätt ful – 20-30 meter hög betongpelare är Madonnan lika otillgänglig och mytomspunnen som från motorvägen.

Så nyfiken förblir man nog.

Byn Genova från ovan under vandringen upp till statyn.

Blommande växter förgyller vägen upp.

Målet för vandringen. Den resliga Madonnastatyn.


Vandringsfakta

Från byn Genova strax utanför Palma tar man den lilla bilvägen Cami Monument na Burguesa som leder upp till statyn. Det är ungefär 1,5 kilometer upp – och lika långt tillbaka. Längs vägen har man gott om utsikt över Palma och havet. Väl uppe vid statyn kan man fortsätta, det finns flera vandringsvägar uppe på berget.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

  1. Stefan skriver:

    Fortsätt gärna vandringen på berget och vik sen ner mot Illetas, trevlig vandring eller löptur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.