Över förväntan i Stockholm

Skeppsholmen

Höstkänsla på Skeppsholmen i Stockholm. Gott om krispig luft för löparna.

Vi trivs bäst ute i naturen med vandringsskorna på. Nu skulle vi på vårt första event för resebranschen i en storstad. Hur skulle det gå? Över förväntan!

Förvisso är vi ungdomliga på många sätt. Vi bejakar livet, är nyfikna och vandrar i stort sett varje dag. Men vi är tillräckligt gamla för att veta hur vådligt det är att planera livet. Livet låter sig sällan styras som man vill. Livet kommer emellan och kan omkullkasta våra planer. Därför har vi vant oss vid att leva mer planlöst och försöker att ta dagen som den kommer. Därmed inte sagt att vi saknar förväntningar. Vi har massor med förväntningar! Och klart hade vi förväntningar när vi fick möjlighet att delta i Mini-Massive i Stockholm. Ett litet problem bara. Vi åkte till Stockholm på förmiddagen – hur ska vi överleva i storstan ända till eventet på kvällen?

Hötorget

Hjälp! Vad ska vi två naturälskare göra en hel dag mitt i storstan?

 

Asiatiska dofter

Kerstin tar på sig sköna skor som är speciellt lämpade för storstans asfalt. För egen del vill jag för allt i världen inte lämna mina älskade, trygghetsingivande vandringsskor hemma – de är så klart på!

Målet för promenaden genom Vasastan är asiatisk mat. Vi går med lugna steg för att inte hänga på låset. Strax efter elva är vi framme vid av bloggare rekommenderade Vietnam Garden och är tack och lov inte först. Trots att det är dagens lunch för facila 95 kronor blir den fräscha salladsbuffén och de tre små rätterna närmast en sinnlig upplevelse. Vi sitter länge och njuter av dofterna och den kryddstarka eftersmaken.

Vietamesisk lunch

Överväldigade av dofter och smaker på Vietnam Garden i Vasastan.

 

Olycklig

Utanför restaurangen är solen i full gång. När jag byter glasögon råkar jag bryta sönder ena skalmen på mina vanliga glasögon. Haveriet är fullständigt: utan glasögon blir världen suddig, livet inskränkt och jag känner mig handikappad. Skalmen är hjälplöst bruten så att chansen att reparera den är i stort sett noll. Ändå går vi in hos en optiker, lite på vinst och förlust. Det blir en förlust. Expediten försöker med tejp, men ger upp efter en stund. Inte ens alla kungens män tycks förmå lappa ihop eländet. Är det någon idé att gå på eventet utan förmågan att ta del av overheadbilder och se folk ordentligt? Man kan känna sig olycklig för mindre, eller hur?

 

En ängel

Kerstin tycker att vi bör testa en optiker till. Efter lunchrusningen är det lugnt i butiken och expediten bemöter oss med ett leende som känns genuint: “vad kan jag hjälpa dig med?”. Fast vid åsynen av mina brutna bågar blir hon genast bekymrad. Hon är snäll och tjänstvillig, men ingen undergörare. Vi berättar om min belägenhet, att jag måste ha glasögon i kväll. Hon lyssnar empatisk, man märker att hon har ett hjärta – och att hon har fått en idé!

Ur en låda fiskar hon upp en begagnad båge, som hade lämnats in. Så tar hon av skalmarna och monterar de på mina vingklippta glasögon. Visst blir det en annan färg, varm rödlila, men glasögonen är hela! Hon justerar noga så att glasögonen sitter så bra som möjligt och byter mitt två år gamla fodral mot ett nytt. Så ler min vardagshjälte, Kani heter hon och kommer från Irak. En ängel!

Tack, Kani!

Nya skalmar

När skalmar går i kras kan de bli hela igen med en gnutta medmänsklighet. Tack, Kani!

 

Fräscht nyöppnat Nationalmuseum

Med glasögonen på blir det meningsfullt att gå på nyöppnade Nationalmuseum. Vilket ljus! Det flödande ljuset i ljusgården får nästan taket att lyfta och ger både konst och byggnad en ny lyster. Det kan tyckas en skitsak, men det är extraordinärt gott om toaletter. Trots högt besökstryck är det noll kö. Någon har tänkt till!

Nationalmuseum

I dessa källarvalv döljer sig Nationalmuseets talrika toaletter. Bra tänkt!

 

Mini-Massive med coola bloggare

Temat är Andalusien med deltagande hotell från Almuñécar på Costa Tropical, en mindre känd kuststräcka än Costa del Sol. Förutom stränder lockar området med natur, vandringar och gott om avokado, mango och exotiska cherimoya. Det bjuds på läckra tapas och på enastående tryffel med en gnutta havssalt. Men det bästa av allt är alla trevliga bloggare som vi tidigare bara läst. Så himla kul att träffa er livslevande!

Så kul med en dag som vida överstiger förväntningarna!

Mat på event

Härlig tapasbuffé på Mini-Massive. Vem anade att friterad brysselkål smakar så gott?


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

  1. Ditte skriver:

    Jättetrevligt att ses! Och ni fick ju en heldag i Stockholm med mycket av det mesta.
    Ha det gott!
    Vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.