Ny spännande upptäcktsfärd i Sverige

Califronia Ocean

Dan Andersson på Volkswagen lämnar över nycklarna till Eyal. Nu kan upptäcktsfärden börja!

Nu ska vi på en roadtrip för att göra något vi förut bara drömt om: besöka några av Sveriges fina naturreservat och nationalparker med en campingbil. Vi har tänkt sova så nära naturen det är tillåtet för att vakna upp med fågelljud i soluppgången. Bara vi och naturen.

Länge har vi närt en dröm om den helt spontana resan. Att drivas enbart av upptäckarlusten och kunna utforska naturen utan att hejdas av praktiska bekymmer som sovplats. Sist vi gav oss hän för att förverkliga drömmen var förra sommaren, men då med vådliga konsekvenser läs kåseriet.

Nu ska vi 50-plussare inte ägna oss något så dumdristigt som att försöka sova i en vanlig personbil. Vi har fått möjlighet av Volkswagen att låna en campingbil av modellen California Ocean och har fria händer att skriva precis vad vi vill, om vi vill. Så först av allt vill vi rikta Volkswagen och Dan Andersson ett varmt tack för denna respekt för det fria ordet!

Reslängden är två veckor och spontanitet i all ära har vi ändå en översiktlig plan över roadtripens stopp. Men bollen är rund och vädret tämligen oförutsägbart så vi tar, och berättar om, en dag i sänder.

Naturum Tåkern

Första stopp: Tåkern. Efter att ha blivit charmade av denna fantastiska fågelsjö i våras är det självklart för oss att inleda vår roadtrip där!


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

 1. Petra skriver:

  Vilka fina skildringar. Är glad jag stötte på er på Lindö!
  Ser fram emot att följa er! Ett tips är att i morgon då ni är på Naturum söka upp kakträden i parken. Be dem på Naturum om vägbeskrivning. Träden luktar nu på hösten som när man gräddar en kaka! Hälsningar petra

  • PåUpptäcktsfärd skriver:

   Varmt tack för dina kommentarer, tips och ett synnerligen trevligt möte! Kakträden verkade tyvärr inte ha uppskattat sommarens torka – knappt ett blad kvar och inte så mycket doft. Men Brunnsparken är jättefin. Vi har i dag även besökt såväl Torkö som Järnavik, snart kommer rapporten på bloggen.
   Hälsningar Kerstin och Eyal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.