Salzburger Hof – för vandrare med höga krav

Hotell Salzburgerhof i Bad Gastein

På Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein kan vandrare med höga krav få en angenäm vistelse. Det har vi haft.

Reklamsamarbete med STS Alpresor.

Vi två vandrar varje dag och delar med oss av vår passion för upptäcktsfärder i naturen på bloggen. Eftersom vi har hört att Hotel Salzburger Hof lockar många vandrare under sommarsäsongen har vi stora förväntningar när vi nu fått möjlighet att bo på hotellet under tre dagar i slutet av juli.

 

Omväxlande vandringar

Bland det viktigaste för oss är att bo nära området vi vill vandra i. Det spar dyrbar tid för oss som vill maximera tiden ute i naturen. Salzburger Hof ligger utmärkt till för vandringar i alla svårighetsgrader, det ligger ju i Bad Gastein. I närheten finns 90 kilometer vandringsleder i nationalparken Hohe Tauern och många vandringar kan starta direkt utanför entrén. Under våra drygt tre vandringsveckor i Hohe Tauern har vi varit med om oförglömliga naturupplevelser.

Hotellet ligger på gångavstånd från många vandringar och en del nyfikna kor i nationalparken Hohe Tauern.

Bad Gastein har ännu en poäng. Utöver vandringar på hög höjd regnfria dagar kan man regniga dagar göra fina vandringar i dalen och betrakta forsande vattendrag, frodiga ängar och betande kor förstås. Vandringsskorna får det aldrig långtråkigt på rummet.

Under vår tid på hotellet vandrar vi på egen hand, men STS Alpresor erbjuder även ett stort utbud av guidade vandringar i alla svårighetsgrader. Givetvis är vi sugna på att i framtiden prova dessa guidade vandringar. Man kan få ut så mycket mer av en vandring med en kunnig guide.

 

Ingen vandring utan en bra frukost

För att orka vandra äter vi alltid ordentlig frukost. Salzburger Hof erbjuder en generös hotellfrukost som vi står oss bra på. Vi uppskattar speciellt gröt (man håller sig mätt länge), kaviar (bra mot hemlängtan), pannkakor (så gott!) och varm mjölk till kaffet (gott på morgonen). Dessutom ett stort plus för ett rikt utbud av müsli, flingor och färsk frukt. Nu är det bara att sätta på sig vandringsskorna och bege sig ut!

Frukost på Salzburgerhof

Inför vandringen laddar vi upp med färsk frukt och müsli från det hotellets välfyllda frukostbuffé.

 

Efter vandringen

Man mår så gott efter en vandring, men visst är musklerna lite möra? På Salzburger Hof finns två spa, ett för familjer och ett barnfritt. Vi slinker in på det barnfria spat och hittar en 33-gradig pool med en röd knapp i vattnet. Jag trycker och där börjar det hända grejer: jetströmmar som aldrig tröttnar på att skämma bort våra trötta leder med en massage.

Sober spa-avdelning.

Det finns flera sätt att skämma bort sig på. Vad sägs om en finsk bastu, ångbastu och en ångbastu med doft? Efteråt känner vi oss så väl till mods att vi sträcker ut oss på en uppvärmd mosaikbädd i det tysta vilorummet. Vi sjunker in i en angenäm dvala innan vi hinner tänka ordet “Skönt!”.

Avkoppling på Salzburgerhof

Eyals favorit. Den uppvärmda vilobädden i mosaik i hotellets spa.

 

Bli serverad en middag

Inte sällan äter vi en enkel picknicklunch på en storslagen plats ute i naturen under våra vandringar. Att sätta sig till bords och bli serverad en välkomponerad femrättersmiddag är en lyx. Vad sägs om en krämig svampsoppa, vitlökskrutonger och stekt bacon till förrätt? Eller stekt gös med vitvinssås, fänkål och dillolja? Eller en chokladbrownie med vit och mörk chokladmousse och vit chokladglass? Så visst går det att kombinera vandring med gastronomiska upplevelser.

Huvudrätt med fisk på Salzburger Hof

Lyxig middag med stekt gös med vitvinssås, fänkål och dillolja till huvudrätt.

Efterrätt på Salzburgerhof

Trots fyra rätter innan missar vi förstås aldrig chansen till en efterrätt. Här med chokladbrownie med vit och mörk chokladmousse och vit chokladglass.

 

Orkar du roa dig?

Har du ork kvar efter vandringen så börja med After Walk i solen utanför hotellet. Dessutom har Salzburger Hof flera pubar och barer, både i och alldeles nära hotellet. Men, med handen på hjärtat, efter middagen går vi raka vägen till rummet för att blogga tills vi stupar.

Bar på hotell

Baren Ritz på hotellet för den som har ork kvar (inte vi).

 

Skön säng

Efter en lång och krävande dag i naturen trånar man efter en skön säng att krypa ner i för en god nattsömn. Vi sov ovanligt bra i de sköna sängarna. Och kan det bli bättre än att vakna med utsikt över alptoppar?

Jo, faktiskt. Den mänskliga faktorn.

Sängar på hotell Salzburgerhof

Sköna sängar.

Duglig utsikt från balkongen. Eller hur?

 

Den mänskliga faktorn

Man kan kalla det olika: professionalism, vänlighet eller social begåvning helt enkelt. Oavsett vilket så är just denna lilla krydda hos personalen vi har mött avgörande för helhetsupplevelsen. Vårt intryck bekräftas av STS Alpresors regionchef Lars Hagström.

– Genom social begåvning bidrar våra vandringsguider till den goda stämningen i vandringsgrupperna. I slutet av veckan umgås de som en sammansvetsad grupp. Det är så kul att se det, säger han.

Vår vistelse på Hotel Salzburger Hof ger mersmak. Drömmen är att nästa gång komma hit för en hel vecka under hösten. Och vandra i den krispiga höstluften, så klart!

Upp mot toppen av Graukogel

På väg till Graukogel. Eyal förbereder sig inför höstvandring i Bad Gastein med mössan.


Detta inlägg är ett reklamsamarbete med STS Alpresor. Text, bilder och åsikter är våra egna.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.