Oväntat besök


skylt till guardia civil i spanien

Oväntat besök på polisstationen i Nerja.

Vi har haft oväntat besök. Och detta har väldigt lite att göra med kaffereklam, även om en snäll spansk polis erbjöd oss att gå och dricka kaffe under väntan vid vårt besök på stationen i går kväll. I kaffereklamen är besöket oväntat och ändå trevligt. Vi har haft inbrott i vårt semesterlägenhet i Nerja. Det var lika oväntat som otrevligt.

Bland annat tog tjuvarna vår dator. Därför blir det svårt att fixa med bilderna, men vi gör så gott vi kan med inläggen på bloggen.

Mitt i eländet mötte vi medmänsklig värme. En spanjorska lät oss gå före henne i kön hos polisen och agerade dessutom tolk mellan oss och polisen. Allt för att vi skulle hinna återvända till kontoret för lägenhetsuthyrningen med polisanmälan före stängningsdags. Annars hade vi inte fått en annan lägenhet. Sådana små värmande gester okända människor emellan inger hopp.

Har du varit med om en liknande situation?

 


Text: Eyal

Bild: Kerstin


 

 

 

2 svar

  1. Sara skriver:

    Så otroligt tråkigt!! Det är ju aldrig kul när sånt händer!! Men fint att se det fina när set händer sådana saker! Det är ju verkligen inget kul att komma hem till! Men tyvärr så händer det ibland, men då gäller det att inte glömma hur fantastiskt livet är och att matriella ting har väldigt lite med det att göra!

    • PåUpptäcktsfärd skriver:

      Ja, det var väldigt tråkigt. Men nu vinnläggr vi oss om atg lägga det bakom oss och som du säger komma ihåg hur fantastiskt livet är. I dag njöt vi av en picnic vid en klippkant högt övr havet i full sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.