Duger en promenad längs stranden?

Moln och snöklädda alper.

Några av Europas högsta alptoppar som vi kämpade hårt för att se. Vad blir nästa utmaning?

Det tog en stund att hämta andan. Inte bara för att vi sedan länge passerat gränsen för vad vi hade trott oss fysiskt klara av. Vi kämpade upp över 1 300 höjdmeter och fick på sina håll ta hjälp av händerna. Men just vid bergstoppen skingrades molnen och en vidunderlig syn öppnade sig för våra ögon: Mont Blancs snöklädda topp och andra majestätiska alptoppar. Vi stod stumma en lång stund inför synen av Europas högsta alptoppar.

Denna upplevelse är en liten påminnelse om hur överväldigande naturen kan vara. Hur generöst den bjuder på de mest spektakulära vandringarna som kan ta andan ur en. Dessa hisnande vyer och krävande vandringar tycks aldrig ta slut. Alltid finns det en utmaning till som måste klaras av, en bergstopp till som bör bestigas, en stig vid en stup som måste utmanas. Och en till.

 

Farlig kapplöpning

Men måste man verkligen hålla på såhär? Nä. Jag fruktar att oreflekterad hets att ständigt överträffa sig själv kan sluta illa. Om man inte kan finna nöje även i enkla trevliga promenader kan hetsen leda till en kapplöpning på ett sluttande plan. Där vill jag inte vara. Och jag hoppas att även du slipper brottas med ständigt missnöje.

En avkopplande promenad utmed stranden duger mer än väl. Kroppen får tid för återhämtning. Lusten till krävande vandringar hinner byggas upp på ett naturligt sätt. Även sinnet får ro av ett lugnt mak. Inte minst lär man sig att finna glädje i det lilla.

Har man lärt sig det är det riktigt stort.

Man promenerande på strand.

Man måste inte hetsvandra. En enkel promenad på stranden kan vi tack och lov också bli lyckliga av.


Text: Eyal
Bild: Kerstin


 

2 svar

  1. Sara skriver:

    Håller helt med! Utmanande vandringar ska göras för den fantastisk belöning man får av naturen inte bara för att hetsa sig själv. En sttandpromenad kan glädja sinnet lika mycket! Ser ju fantastiskt ut på bilden! Samtidigt vill man ju inte vara helt utan de breathtaking upplevelser man kan få av naturen efter vissa utmaningar!

    • PåUpptäcktsfärd skriver:

      Precis. Det gäller att hitta en alans mellan upplevelser som tar andan ur en och mer småtrevliga och alldagliga promenader. Allt har sin tid och vi vill gärna ha både och.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.